erik@wevragenerik.nl06 23531442 / Bosplaat 78, 1025 AT Amsterdam / Linkedin / Twitter

we vragen
Erik

advies, begeleiding, reflectie, leidingnemen, contact

bestuurswerk en governance

Dansmakers Amsterdam; productiehuis met toekomst?

Dansmakers Amsterdam , waarvan Erik voorzitter van 2012 tot 2019 voorzitter was, richt zich op de productie en presentatie van werk van jonge dansmakers, op het gebied van moderne dans, urban dance en jeugddans.

Erik was van 2010 tot 2019 voorzitter van dit productiehuis voor dans. In 2011 is DMA verhuisd naar een eigen onderkomen op het Stork terrein in Amsterdam Noord. DMA heeft in 2012 zijn beleidsplan bij de Gemeente Amsterdam en verkreeg een extra bijdrage van die kant nu het Ministerie van OCW geen productiehuizen meer in stand helpt houden. Ook droeg de Gemeente financieel bij aan de verbouwing van het pand tot een veelzidjig bruikbaar podium in Amsterdam Noord.

DMA werd echter niet opgenomen in de vaste subsidiestructuur (A-BIS) van Amsterdam en zag een plan voor een gezamenlijk Danshuis sneuvelen. Wel ontving DMA subsidies van onder meer het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

In 2019 droeg Erik het voorzitterschap over aan Liesbeth Bijvoet, zakelijk directeur van het Joods Historisch Kwartier Amsterdam. In 2020 is Dansmakers als talentafdeling onderdeel geworden van ICK Amsterdam en is het podium van DMA ("Podium Noord") in handen van productiehuis Likeminds.