erik@wevragenerik.nl06 23531442 / Bosplaat 78, 1025 AT Amsterdam / Linkedin / Twitter

we vragen
Erik

advies, begeleiding, reflectie, leidingnemen, contact

reflectie

Erik Impuls naar Ainhoa Hernández Escudero

De Erik Impuls 2023 gaat naar de van oorsprong Spaanse (multidisciplinaire) choreografe Ainhoa Hernández Escudero  en maakt haar voorstelling mogelijk op 28 september 2023 in het Pleintheater in Amsterdam. Ainhoa is momenteel verbonden aan Artists Space van dansgezelschap ICK. Ze is als genomineerde voorgesteld door Suzy Blok, hoofd van Artists Space.

Het wordt een bijzondere dansvoorstelling in het Plein theater te Amsterdam op donderdag 28 september 2023,20:30 uur.  De voorstelliong is van de hand van de choreografe Ainhoa Hernandez Escudero. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Erik Impuls.  

Wie is Ainhoa?

Ainhoa Hernández Escudero is een multidisciplinaire kunstenaar, gevestigd in Amsterdam, geboren en getogen in Madrid. Ze volgde het DAS Theatre MA programma 2020-2022 en ontving de 3 Package Deal ontwikkelingsbeurs. Haar werk raakt aan pop-esthetiek, kunstmatige Intelligentie en actuele mainstream cultuur. Ze onderzoekt en benadert het vreemde, met belangstelling voor hetgeen buiten de grenzen valt van wat we met woorden kunnen benoemen. Momenteel ontwikkelt ze een tweede hoofdstuk van een ‘choreografische sage’ Blooming. Dit hoofdstuk, met de titel ‘(Don’t) look me in the Eyes’ is een dans geïnspireerd door de Griekse mythe van de zusters Gorgon. Ainhoa noemt het een hommage en een onthulling.

Wat is de Erik Impuls.

Vrienden en bekenden van Erik Akkermans gaven hem in 2019 als cadeau een bedrag voor een impuls aan een talentvolle kunstenaar. Corona bracht aanvankelijk vertraging in de voortgang, maar uiteindelijk kon de Impuls tot een presentatie leiden. Zie verder elders op deze website. 

Tickets en donatie.

Om de Impuls hierna een vervolg te kunnen geven nodigen we je uit om – behalve kaartjes te bestellen – met een donatie ook een volgende impuls weer een kans te geven. Samen maken we dan weer iets moois en verrassends mogelijk. Om een Mecenas te zijn hoeft je niet tot de superrijken te behoren.

Kaartjes zijn te bestellen op de website van Pleintheater:

https://www.plein-theater.nl/agenda/14048/moving-on-dont-look-me-in-the-eyes

Doneren – elk bedrag is welkom – kan op: 

NL29 TRIO 0254 7909 68 tnv Stichting Autres Directions

Graag vermelden: donatie Erik Impuls

 

Bereikbaarheid.

Het theater ligt aan het Sajetplein, omgeving Mauritskade. Per metro of tram goed bereikbaar. Er zijn parkeergelegenheden in de buurt, waaronder de parkeergarage van het OLVG.

 

Meer info over Ainhoa Hernandez Escudero:

https://ainhoahernandez.com

Zij is ons aanbevolen door Suzy Blok, Hoofd Artist Space van ICK Dans Amsterdam.