erik@wevragenerik.nl06 23531442 / Bosplaat 78, 1025 AT Amsterdam / Linkedin / Twitter

we vragen
Erik

advies, begeleiding, reflectie, leidingnemen, contact

schrijven en optreden

Biënnale Venetië in tien tweets

De Biënnale van Venetië was nog weer groter, met méér deelnemende landen, dan voorgaande edities. Arabische en Afrikaanse landen en hun kunstenaars kleuren het westerse kunstbeeld sterk bij. De centrale tentoonstellingen stonden in een nadrukkelijk kader van politiek en economie. Enkele indrukken van de Biënnale di Venezia 2015 in tien tweets. 

Biennale Venetië 2015 in tien tweets.

 5- 15 oktober 2015

 En weer is het Belgisch paviljoen op de #BiennalediVenezia opvallend goed ingevuld. Nederland, met Herman de Vries, mooi, zelfs ecopolitiek.

 In de pluriforme en mondiale veelheid op de #BiennalediVenezia biedt Baselitz met 'ouderwetse' schilderkunst ineens een soort rustpunt.

 Uitzonderlijke plek voor de Armeense bijdrage aan #BiennalediVenezia: het Armeense klooster op eiland SAN Lazaro. Met monniken en oude bibl.

 Crises & desoriëntatie bepalen actueel wereldbeeld. Veel kunst pakt daarin zijn rol, laat #BiennalediVenezia zien, van dik hout of subtiel.

 Steve McQueen leverde mooie bijdrage aan #BiennalediVenezia met ode aan jonge, levenslustige Afrikaan Ashes. Beheerst cinema en mediakunst.

 Russisch paviljoen op #BiennalediVenezia opnieuw verrassend goed ingevuld. Moet Grote Baas hier ook iets van vinden? Politiek risicoloos?

 Op Guidecca heeft de Syrische Arabische Republiek zijn aandeel in de #BiennalediVenezia. Alsof honderd neuzen bloeden. #nietsaandehanda.

 Boottocht naar eiland #hermandevries helaas geannuleerd. Nu op #BiennelediVenezia deel uitgemaakt van kunstwerk #IvanaMuller. Niet te koop!

 Dan was er ook nog 'Slip of the Tongue' in museum Dogana, tentoonstelling onder regie van Danh Vo, desondanks een mooi geheel.

 Venetië weer verlaten. Sirenes loeiden wegens hoog water. Moeilijk voeten droog te houden. De beoogde afsluitdam is Noord-Zuidlijn kwadraat.